Szilvásváradi programajánlónk

Ízelító a szilvásváradi programokról, nevezetességekrõl

Kerékpárkölcsönzés Szilvásváradon
Kerékpárat kölcsönözhet közvetlenül a vendégháztól.

Kalandpark a Szalajka-völgyben
Kalandpark, ahol minden korosztály megtalálja a számára megfelelő aktív sportolási, szórakozási lehetőséget. Ezt a parkot évről évre bővítik. Ma már 4 féle erdei kötélpályarendszerük van, ahol 3 éves kortól bárki számára van teljesíthető feladat. A kötélpályák mellett jónéhány egyéb tevékenységre is van lehetőség.

Rendezvények Háza
Disco Szilvásváradon

Bükk Pont Szilvásvárad
A Bükk Pont célja a bükki Hegyhát és a Bükk északi részének turisztikai bemutatása, népszerűsítése! Megismertetik azokat a kikapcsolódási és sportlehetőségeket, amelyeket hazánk e gyönyörű tája nyújtani tud, legyen szó akár kerékpárról, túrákról, sízésről, sziklákról, barlangokról, illetve lovakról és halakról.
Ezen a szép, és izgalmas vidéken szerveznek és vezetnek túrákat Szilvásváradtól Lillafüredig, Egertől Aggtelekig, Miskolctól Salgótarjánig, valamint igény szerint Szlovákia közeli hegyeibe is (Szlovák-paradicsom, Alacsony-Tátra, Magas-Tátra, Szlovák-érchegység).

Bükki Nemzeti Park
A Bükk-hegység tömbjének változatos karsztjelenségei, barlangjai, szurdokvölgyei és kiemelkedő sziklabércei, valamint növény- és állatvilágának ritkaságai évről-évre látogatók százezreit vonzzák.
Hazánk első hegyvidéki nemzeti parkja 1977-ben alakult, jelenleg 43.254 ha védett területet foglal magába.

Ménesgazdaság
Kiállítások, méneslátogatás. lovas bemutatók, oktatás, túralovaglás... Vendégházunktól pár perces sétára.

Istállóskõi barlang
Az istállóskői barlangot Raskó Pál fedezte fel 1911-ben, és 1947-ben találták meg itt a Bükk hegység egyik leggazdagabb őskori leletanyagát, többek között igen jó állapotban lévő tűzhelyet, kőszerszámokat.

Szilvásváradi Maraton
Megismerheted a Maratont és rövid történetét, hasznos tudnivalókat tudhatsz meg, és ha kedvet kaptál a versenyhez, akár be is nevezhetsz!

©2008 Abigél Vendégház Szilvásvárad - Weblap: karmazsin